Rostfritt

Slim

Fixpoint

Bara glas

Glasräcken - Inomhus, utomhus och till altanen

Ett elegant glasräcke adderar en viss sofistikerad stil till vilket hem som helst – oavsett om du är ute efter en variant som skall användas inomhus eller utomhus. Här på Glashem.se finner du även räcken som lämpar sig alldeles ypperligt för din altan.

Det finns väldigt många fördelar med att välja glas som byggmaterial när det gäller räcken. För det första är det alltid vackert och stilrent och för det andra kan du glädjas åt att det är slittåligt och säkert. Vi på Glashem anstränger oss till vårt yttersta för att du ska kunna beställa hem ett alternativ som du känner dig nöjd med!

Du behöver inte känna någon oro över att det inte finns ett glasräcke i mått som passar hemma hos dig. Vi finns här för att hjälpa dig att ta fram ett räcke så att det passar var du än vill ha det om det så är inomhus, utomhus eller på din altan. Oavsett vilka förutsättningar du har så måttanpassar vi alla produkter som vi erbjuder i sortimentet. På så sätt slipper du överflödiga och onödiga passbitar och i stället kan du njuta av hur exklusivt det ser ut.

Alla de modeller som vi erbjuder i vårt utbud tillverkas av härdat, alternativt härdat och laminerat glas. Detta kan jämföras med ett glas som embart är laminerat då det härdade glaset är så mycket som fem gånger starkare! Om du planerar att placera ditt nya glasräcke på en högre höjd har vi också möjlighet att fallhöjdsanpassa alla våra glas med ett härdat och laminerat glas. Detta är nödvändigt om räcket kommer att användas minst 3 meter upp i luften och handlar helt och hållet om en säkerhetsaspekt.

Hos oss på Glashem kan du välja mellan fem olika modeller på glasräcken och du kan anpassa dem efter dina personliga önskemål.

Även om du aldrig har mätt ut ett räcke av glas tidigare så behöver du inte oroa dig nämnvärt – det hela utgörs nämligen av en väldigt enkel process. Men självklart kan det kännas något nervöst och komplicerat att göra någonting för första gången, det är något vi på Glashem har full förståelse för. Särskilt då du behöver göra en måttanpassad beställning för ett så briljant slutresultat som möjligt!

För att du ska känna dig så trygg och säker som möjligt i samband med att du skapar ditt glasräcke hos oss erbjuder vi även mäthjälp. Allt för att du ska kunna känna dig lugn när du väl skickar in din beställning. Börja med att plocka fram antingen ett tydligt måttband eller en tumstock samt papper och penna så att du kan skriva ner måtten.

Därefter har du möjlighet att ladda ner en guide som är anpassad efter de olika räckena som vi finns i vårt sortiment. Instruktionsbladen är anpassade för att det ska vara lekande lätt att förstå. Vill du se fysiskt hur mätningen går till kan du även kika på våra instruktionsfilmer som finns tillgängliga här på sidan. Även dessa videos är anpassade efter de olika mätmomenten på räckena.

Känner du dig fortfarande osäker på någonting angående mätningen och känner att du behöver någon form av förtydligande inför din beställning är du alltid varmt välkommen att ta kontakt med oss på Glashem! På så sätt har vi möjlighet att guida dig per telefon så att dina mått blir korrekta.

Sist men inte minst kommer vi så klart till den kanske roligaste biten – nämligen själva monteringen! För så fort du har mätt klart och din order har kommit in till oss tar vi oss an dina räcken. Därefter är det dags att få alla bitarna på plats. Själva monteringen är inte heller särskilt svår när det gäller våra glasräcken vare sig du nu ska ha dem inomhus, utomhus eller på din altan.

För att du enkelt ska kunna se och förstå hur det går till när du ska sätta upp dina nya fina räcken har vi på Glashem producerat en film. I videon demonstrerar vi alla de moment som du ska gå igenom och givetvis visar vi exakt hur du ska göra. Om du av någon anledning inte lyckas få rätsida på monteringen ändå så är du självklart mer än välkommen att ta kontakt med oss igen. Tillsammans ska vi räta ut eventuella frågetecken så att du kan stoltsera med dina nya glasräcken.

Du når oss via telefon och via e-post. Och du, vi erbjuder fri leverans hem till din dörr oavsett var i Sverige du bor!

Ladda ned PDF

Se instruktionsvideo

Tillval:

Bronstonat - Härdat

Detta tonade glas består av ett 8 mm tjockt härdat glas som är bronstonat.

Frostat - Härdat

Frostat glas består av ett 8 mm tjockt härdat glas med frostad beläggning. Detta gör att man bara kan ana konturer av föremål bakom glaset.

Gråtonat - Härdat

Detta tonade glas består av ett 8 mm tjockt härdat glas som har en gråtonad lite rökig nyans

Klarglas - Härdat

Klarglas är ett härdat 8 mm tjockt härdat transparent glas. 

Offertförfrågan - Glasräcke

Fyll i formuläret så noga som möjligt så återkommer vi så fort vi kan!